Woninguitbreiding Den Haag

Situatie

Deze vrijstaande woning is gelegen in de wijk Ypenburg in Den Haag. De woning wordt bewoond door een gezin met kinderen waarvan één van de grootouders op korte termijn zal intrekken.

Uitgangspunten

Voor deze nieuwe bewoner zal een levensloopbestendige uitbreiding op de begane grond plaats vinden. Hierbij bestaat de wens om de lichtval in de bestaande woning zo min mogelijk te belemmeren en de uitbreiding ook in zijn verschijning een aanvulling op de woning te laten zijn.

Uitwerking

De verblijfsruimte van de nieuwe bewoner wordt door de aanwezigheid van de garage/berging op enige afstand van de achtergevel geplaatst. De verbinding tussen woonkamer en uitbouw wordt georganiseerd middels een L-vormige serre die tevens dienst doet als bibliotheek.

Opdrachtgever:

Familie Khouw

locatie:

Den Haag

ontwerp:

2012

oplevering:

2013

hoofdaannemer:

Bouwbedrijf Jongerius, Kwintsheul