Woninguitbreiding Delft

Situatie

De Van der Lelijstraat is gelegen in de Delftse wijk Voordijkshoorn. Deze bestaat grotendeels uit gestapelde en grondgebonden zestigerjarenwoningen.

Uitgangspunten

De opdrachtgever wenste dat deze typische doorzonwoning een uitbreiding zou krijgen die zou aansluiten op de architectuur van de bestaande woning. De uitbouw zou voldoende beschutting moeten bieden maar niet teveel schaduw in de bestaande woonkamer moeten brengen.

Uitwerking

De uitbouw is opgetrokken uit een metselwerk gevel waarop het dak rust. Het metselwerk volgt de indeling van de achtergelegen keuken. Ranke kozijnen sluiten en een lichtstraat in het zorgen voor voldoende lichtval in de woning. 

opdrachtgever:

dhr. H. Berkien

locatie:

Delft

ontwerp: 

2010

oplevering:

2011

hoofdaannemer:

Bouwbedrijf Zeelenberg BV, Delft