Renovatie seniorenappartementen de Drie Componisten

Uitgangspunten

In Maassluis is in 2009, aan een in zwaar weer verkerende woningbouwvereniging, een complex met seniorenappartementen opgeleverd. In dat zelfde jaar heeft Vestia Noord Nederland het complex in haar portefeuille opgenomen en ons gevraagd een inventarisatie van tekortkomingen en oplossingen op te stellen. Tevens zijn de bewoners gevraagd om hun ervaringen met ons te delen.

Situatie

Het complex beschikte over één lift per tienlaagse woontoren. Dit leidde samen met het veelvuldig scootmobielgebruik tot storingen waarbij weinig alternatieven konden worden geboden. Door het toepassen van een veiligheidstrappenhuis was er tevens geen verbining tussen entree en trappehuis mogelijk zodat bij liftuitval bezoekers door bewoner moesten worden opgehaald. Naast deze problematiek bleek er onder de bewoners ontevredenheid over de klimaatbeheersing van de woningen.

Uitwerking

De oplossing was even evident als omvangrijk. In  alle troens zijn de vloeren opengezaagd en extra liften geplaatst. Tevens is een overdekte, open verbinding tussen entrees en noodtrappenhuizen gerealiseerd. In de kelders zijn extra plaatsen voor scootmobielen geplaatst om dit verkeer in de liften te verminderen. Daarnaast zijn zonweringen en draairamen geplaats in de woon- en slaapvertrekken.

opdrachtgever:

Vestia Noord Nederland

locatie:

Maassluis

ontwerp:

2011

oplevering:

2011

hoofdaannemer:

Van Wijnen Stolwijk