Woninguitbouw Delft

Situatie

Deze Delftse grachtenwoning was aan de achterzijde voorzien van een uitbouw die onvoldoende daglicht door liet naar de woonkamer. Daarnaast vertoonde deze flinke bouwkundige gebreken.

Uitgangspunten

De eigenaren wensten een vervanging van de gehele uitbouw waarbij aandacht zou worden besteedt aan de architectonische inpassing in de bestaande woning. Daarnaast was daglichttoetreding een belangrijke eis.

Uitwerking

De bestaande uitbouw is geheel verwijderd. De nieuwe uitbreiding bestaat hoofdzakelijk uit een achtergevel met vierledige schuifpui en een dak met lichtstraat. Aan de achtergevel zijn langs consoles tuien gespannen zodat begroeiing in de zomermaanden voor beschutting kan zorgen. 

Visualisaties: CHNL architecten

opdrachtgever:

Fam. Mol - Groote Woortmann

locatie:

Delft

ontwerp:

2014

hoofdaannemer:

Van der Ende B.V., Bergambacht