Verbouwing woning Bergen

Situatie

Deze vrijstaande woning daterend uit 1911 is gelegen direct naast het park Meerwijk te Bergen. Het wordt omringd door meerdere bekende landhuizen, waaronder ' de Bark', ontworpen door J.F. Staal. Zowel het kavel als de omgeving is bijzonder boomrijk. 

De woning kenmerkt zich door een bijzondere indeling, waarin een dubbel woonhuis wordt gecombineerd binnen een plattegrond.  Hierdoor bevat het huis echter diverse kleinere kamers. Het pand verkeert in verre staat van verval. 

Uitgangspunten

Er is een degelijke afweging gemaakt tussen sloop- en herstelwerkzaamheden. Modernisering van de gehele woning staat voorop, met behoud van bijzondere elementen in zowel het exterieur als interieur. 

Uitwerking

Door de ligging en de huidige indeling is het interieur vrij donker. Er is daarom besloten diverse openingen te maken in zowel de gevels als het dak. Daarnaast wordt de gehele woning voorzien van na-isolatie. Tevens is de begane grond geopend, waardoor de keuken een deel wordt van de leefruimte.

Door deze ingrepen wordt de woning lichter en ruimtelijker. Een nieuwe pui aan de achterzijde van de woning zorgt voor een goede verbinding met de tuin. 

 

Visualisaties: CHNL architecten

opdrachtgever:

Particulier 

locatie:

Bergen

ontwerp:

2014

hoofdaannemer:

-